Workshops, Retreats & Day Retreats

Moments of reflection...

Retraites, Workshops en Day Retreats

Retraite in Loenen september 2022

Day retreat ademen, yoga en gong 4 september 2022

19-23 september 2022

Midweek retraite -

In afstemming met de aarde

Natuur, kundalini yoga, gong en rituelen

Een midweek retraite met kundalini yoga, natuur, gong en rituelen om je diep(er) te verbinden met jezelf, met elkaar en met deze mooie aarde.
Welkom in Loenen in ‘t Zonnehuis voor deze retraite!
In deze dagen word je uitgenodigd tot bezinning, reflectie en om verbinding te maken met de elementen.
In deze tijden is mijns inziens het openen van het bewustzijn en het (her) verbinden met de aarde essentieel. Op veel vlakken zijn we als maatschappij ver verwijderd geraakt van onze natuurlijke staat van zijn en van onze essentie.
Velen van jullie zijn hier natuurlijk al lang mee bezig, maar hier, zonder de dagelijkse verplichtingen, staan we er extra bij stil en versterken we het in onszelf en met elkaar. Om deze basis van binnen te voeden en bestendigen.
Elke dag komt een element aan bod. We doen 2x per dag yoga, verder zijn er activiteiten zoals meditaties, wandelingen, gong bad, rituelen en meer. Er is een middag pauze waar ruimte is voor reflectie en integratie.

Programma

Alles is optioneel en onder voorbehoud

7:00-8:15 Kundalini yoga

8:30 ontbijt

10:00-12:30 ochtendprogramma (wandeling of andere activiteit)

13:00 Lunch

tot 15:30 vrije tijd

15:30-17:45 Kundalini yoga en meer

18:00 diner

20:00-22:00 Avondprogramma gericht op inkeer 

(Meditatie, Gong/klankbad of iets anders)

Kundalini Yoga

Kundalini yoga is de basis in deze retraite. We starten hier mee en op de meeste dagen is er later op de dag een tweede les. De yoga lessen zorgen voor de verbinding tussen het fysieke en spirituele in deze week en kunnen helpen om processen aan te gaan. Lees meer over kundalini yoga op deze website.

Gong

Een klank bad met dit pure en magische instrument, kan weer hele andere lagen in je raken. De gong klank is openend, reinigend en neemt je mee op reis.

Rituelen

We doen tijdens deze retraite rituelen (geïnspireerd op de traditie van de Paqo's in Peru) om het evenwicht met de aarde en in onszelf, te behouden of herstellen.

Natuur

Tijdens deze week zijn er wandelingen, stilte wandelingen en ook op andere manieren maak je verbinding met de natuur. En uiteraard, met de natuur in jezelf.

Over de locatie

‘t Zonnehuis in Loenen is een ruime groepslocatie gelegen in het oosten van het land. Er is bos in de buurt en het meer Bussloo is op een half uur rijden afstand. Er zijn veel kamers, waardoor je ook een privé kamer kunt boeken als je wilt. Verder is er een groepsruimte binnen, een yurt en mogelijkheid tot vuur maken buiten. De ideale plek om hier met een groep samen te doen en om in verbinding te komen met jezelf en de natuur. Voor meer info: www.zonnehuis.nl

Tarieven voor deze retraite

Incl. maaltijden, programma en overnachting. Prijs verschillend per kamer.

Veelgestelde vragen

Heb ik tijd voor mijzelf in deze week?

Tussen de lunch en het middag programma is er een ruime pauze waar je alle ruimte hebt om te rusten, wandelen, lezen etc. Zo kan je tot rust komen en alles integreren dat in je gebeurt tijdens de retraite. 

Hoe kom ik er ?

De plek is bereikbaar met Ov, wel ligt het wat achteraf en toe je er soms lang over. Je kunt altijd contact opnemen als je wilt voorstellen om een rit te delen met éen van je groepsgenoten. Op het terrein is het gratis parkeren. 

Moet ik ervaring hebben met kundalini yoga?

Je kunt op elk ervaringsniveau instappen. Het is wel prettig om al eerder enkele lessen te volgen, zodat je kunt inschatten of dit een yogavorm is die bij je past. Neem hiervoor contact op met Vir voor bijvoorbeeld een online les, privé les of een les aan zee (in de warme maanden).

Kan er rekening gehouden worden met allergieën?

Als je vooraf aangeeft waar je allergisch voor bent, kunnen we hier rekening mee houden in de maaltijden en inkoop. Het eten is vegetarisch en zvm. veganistisch. 

Day retreat "Thuis in jezelf"

Kundalini yoga, verbonden ademen en gong

Afbeelding met foto's van Veronica en Ellemarie, datum en tijdstip van de day retreat

Zondag 4 september 10:00-17:00

Een dag die geheel gewijd is aan jezelf de ruimte te geven, doorvoelen en thuisbrengen van wat er in je leeft. Reflectie, integratie, bewustwording, magie, verwondering, geluid, beweging en stilte. Thuis in jezelf, waar wellicht puzzelstukjes op hun plek vallen en nieuwe inzichten worden geboren.

Programma

Na een moment van introductie starten we met verschillende vormen van beweging waaronder dynamische kundalini yoga en zachte yin yoga. In de middag, na de lunch, zal het verbonden ademen starten: een techniek om oude pijnen en geblokkeerde energie los te laten en je open, pure essentie te ervaren. In deze open staat kan je de krachtige klanken van de gong tot diep in je wezen ontvangen. De pure klanken trillen door je heen als een massage van geluid. Verrijkt met nieuwe inzichten en ervaringen sluiten we de dag gezamenlijk af.

Ellemarie en Vir

Wij zijn er op deze dag voor je om je tools aan te reiken om diep in jezelf te gaan, je energie in beweging te brengen en te laten stromen waar het vast zit. Samen zorgen we voor een veilige bedding waarbij we ons kunnen overgeven aan iets dat groter is dan onszelf en waar we zelf deel van zijn. Ellemarie (oa. yin yoga en verbonden ademen) en Veronica (oa. kundalini yoga en gong) zijn twee vrouwen die vol overgave in hun leven en werk staan. Beiden vonden zij onderweg op hun levenspad, passies en tools om diepgang, vreugde en zingeving te ervaren en die delen ze met liefde tijdens deze day retreat. Meer over ons: Ellemarie Rietman: www.lovingsoul.nl Veronica Vir Schwegman: www.vir-yoga-gong.nl

Praktische informatie

Aankomst 9:30, start 10:00-17:00. Locatie: Naar Zee Yoga – Bert Haanstrakade 102 Amsterdam (Ijburg) Bereikbaarheid: gemakkelijk met ov te bereiken (tram 26 vanaf Amsterdam Centraal). Parkeren is op zondag gratis aan de straat. Tarief: 120,-incl. (h)eerlijke lunch. Meenemen: – Waterfles – Evt. een extra snack voor overdag. Voor lunch en thee zorgen wij. Mocht je allergieën hebben of dieetwensen, graag doorgeven via ellemarierietman@gmail.com. – Draag gemakkelijke kleding waar je goed in kunt bewegen en neem warme sokken en kleding mee voor het ademen en de gong, waar je wat langer stil zult liggen. – Matjes, kussentjes en dekentjes zijn aanwezig. Voel je vrij om je eigen mat of schapenvel mee te nemen als je dat wilt. Aanmelden: info@vir-yoga-gong.nl

Reviews over de Day Retreat

257560147_220982193443986_1553960403636891561_n

 

Ik heb intens genoten van de day retreat, die met veel liefde werd verzorgd door Vir en Ellemarie. Voor mij is het ‘fysieke’ deel van verbonden ademen/yoga met daarna de magische klanken van de gong een prachtige combinatie. Net als Vir & Ellemarie elkaar evenzo aanvullen. Met hun oprechte aandacht, humor en warme nuchterheid was het een feest om deze dag mee te maken! 

Klaas

Tijdens de ‘’Day Retreat’’ vorig jaar, was het lieve samenspel van twee prachtige docenten, ieder in hun specialiteit, geweldig om te ervaren .
De ademoefeningen van Ellemarie en Vir maakte heel veel los bij de deelnemers, het raakte hen in de kern. Het was voor mij een nieuw adem techniek en daardoor mentaal wat meer aan de oppervlakte bleef.
De gezonde lunch met heerlijke soep en salades waren verrassend en super lekker. En natuurlijk de prachtige Gong klanken ’s middags van Vir ontbraken niet.
Wat mij ook nog opviel, de deelnemers stonden open voor elkaar. Het was een fijne sfeer. Ik nam me voor, om het zeker nog eens te doen.
Dankjewel lieve dames Vir en Ellemarie. 
Ben

Inschrijven