Retraite in Frankrijk met Yoga, Leap Verbonden Ademen en Natuur.

Een samenwerking tussen Lesley Bohncke en Veronica Schwegman op de prachtige Abdij van Sara Hohner en Ilco Schuringa in Frankrijk (Dordogne-Corrèze).

Met Kundalini Yoga, Leap, Verbonden Ademen, Natuur en Rituelen.

~ ~ ~ ~

Als een groep kraanvogels door de lucht, samen sterk tegen de wind, soms genietend van wind mee. Iemand wijst de richting, maar we zijn in essentie gelijkwaardig.

De ruimte omhult ons, de wind langs onze veren. We zijn in beweging, tussen de veranderingen van de landschappen evenals de veranderingen in de wereld en in ons bewustzijn.
Maar van binnen vinden we elke keer opnieuw, ons thuis.

Kraanvogels staan voor o.a. symbool de ziel, hoog gevoeligheid en het belang om terug te keren naar de innerlijke wijsheid, zeker wanneer er veel invloeden zijn van buitenaf.

Die plek van binnen kunnen we terugvinden met kundalini yoga, verbonden ademen, natuur, LEAP en andere tools.

Voel je de roep (van de kraanvogels), om diep naar binnen te keren? Om even gedragen te worden door de groep, de ruimte, de begeleiding en door de technieken? Soms door processen heen, te voelen wat je niet bent en wat je werkelijk bent?
Ben je niet bang om jezelf onder ogen te zien, bereid om je vleugels te spreiden naar je volle potentieel?

Dan is deze verdiepende week voor jou.

In deze periode vliegen meestal ook de kraanvogels over richting Zuid Frankrijk en Noord Afrika. Hun route komt precies over Ayen. Of we dat geluk zullen hebben weet alleen de natuur zelf.

Maar ware momenten van vreugde zullen we ongetwijfeld ontmoeten. Soms door lagen van conditioneringen heen. Op weg naar onze ware aard, die in geen woorden te vatten is, maar wel voelbaar is wanneer alles samenkomt en ware verbinding ontstaat.

We verblijven in de prachtige Abdij van Ilco en Sara, tussen de glooiende heuvels.
We zullen bewegen als een familie en tegelijkertijd is er ruimte om alleen te zijn.

Er zal een vast dagprogramma zijn waarin de volgende onderdelen terug komen: Kundalini yoga, Leap, Verbonden ademen en Natuur.
Daarnaast zullen we nog andere activiteiten doen.
Een van de activiteiten is ook, met elkaar de maaltijd bereiden (ingrediënten zijn uiteraard aanwezig).

Onder aan de praktische zaken, kan je uitgebreid lezen over wie wij zijn en wat we o.a. aanbieden. Dus wil je meer lezen, scroll dan naar beneden.

PRAKTISCHE INFORMATIE:

Data: 18 sept 18:00 tot 25 september na het ontbijt.

Tarieven

(inclusief alle activiteiten, eten, excl. je eigen reis- auto, trein of vliegtuig -en eventuele
brandstofkosten voor ophalen van/naar Bergerac, het vliegveld)

De prijzen voor de hele week verschillen per kamer:

* 925 Tuinkamer beneden (gereserveerd)
* 1000 Master Bedroom (gereserveerd)
* Privé kamer beneden: 925 als privé kamer, 780pp als gedeelde kamer voor 2.
* Mini zolderkamer (met een muizentrappetje omhoog en ook naar het toilet, geschikt voor
berggeitjes en wie van een knus bovenkamertje houdt): 750,-
* 2-3 persoonskamer op zolder: 770 pp (momenteel nog 2 plekken beschikbaar op de zolder)
* Tent/Kampeerplek (1 plek beschikbaar): 725,-
(0% btw)

DE LOCATIE

Sara en Ilco, de liefdevolle eigenaren van deze plek, hebben de abdij opgeknapt jaren geleden, met gedeeltelijk hun eigen woonhuis en het grotere deel als gastenverblijf. Er is daar een ruime keuken en hele mooie (yoga) zaal.
De kamers zijn allemaal verschillend, prachtig Frans. Gedeelde toiletten en douches.
Er is een grote tuin om in te luieren bij mooi weer en een verwarmd zwembad met zout i.p.v.. Chloor.

Het landschap is glooiend, heerlijk om in te wandelen. Dit zullen we ook vaak samen doen (optioneel).
De Abdij valt onder Ayen-bas en is gelegen op loopafstand van het kleine sfeervolle dorpje Ayen.

WIE ZIJN WIJ EN WAT BIEDEN WIJ AAN?

Samenwerking Veronica en Lesley

Toen Veronica en Lesley elkaar leerde kennen op de opleiding van kunstzinnige therapie (2006) was er meteen een diepe herkenning. Deze verbinding is door de jaren heen steeds meer uitgediept, waar Veronica zich verder ontwikkelde in de Kundalini Yoga vertrok Lesley naar Gran Canaria. Veronica kwam regelmatig naar Gran Canaria, waar de vallei en de bergen het decor werd voor hun blootvoetse avonturen en rituelen. Een verbinding die zij beide zo levend in zich voelen -die met de natuur en spirit- konden zij samen uitdiepen in het vulkanische krachtveld van dit eiland.
Zoveel onvoorwaardelijke liefde en puurheid in deze ontmoetingen mochten later het fundament worden voor de ruimtes die zij nu scheppen voor andere mensen die zoeken naar de verbinding met hun innerlijke wijsheid en spirit. Zowel in Nederland als in Gran Canaria, en nu ook voor het eerst in Frankrijk. Hun samenwerking kan omschreven worden als de multidimensionaliteit van dit bestaan naar de aardse en lichamelijke beleving brengen, waar wij mensen nog altijd aards zijn en gekozen hebben voor het leven in dit fysieke lichaam. Blij en Dankbaar zullen we jullie weer opnieuw ontvangen in dit prachtige energieveld wat we samen zullen scheppen in Frankrijk.

LESLEY BOHNCKE

Sinds 2010 woont Lesley (geboren in Nederland), op het prachtige eiland Gran Canaria, een plek waar zij zich kan versmelten met de natuur in de bergen van het binnenland van deze plek. Op Gran Canaria ontdekte Lesley haar kwaliteit om de diepe verbinding die zij heeft met de natuur en met spirit, te vertalen naar andere mensen. Jarenlang is het medium hiervoor locale schapenwol geweest. Met haar achtergrond als Kunstzinnig Therapeut combineerde zij deze kennis met het werken met de warmte van die levende materiaal, de wol, in vele cursussen en therapeutische sessies. Sinds 3 jaar is daar nu ook LEAP bij gekomen: het werken met de directe en rauwe kracht van de levensenergie. Het direct werken met deze levenskracht is voor haar vanaf het begin een diep thuiskomen geweest en schept ze voor anderen de ruimte om dit ook op hun unieke wijze, te ervaren.

LEAP

The Lifeforce Energy Awakening Process is een kracht veld waarin gewerkt wordt met de pure, rauwe levensenergie die opgeslagen ligt aan de basis van onze ruggenwervel. Op een intuïtieve en vrije manier wordt tijdens de sessies de levensenergie uitgenodigd om op haar eigen, individuele manier weer door het lichaam te stromen en vitaliteit terug te brengen naar de organen, de botten, de weefsels en het brein. Vaak is dit een inleiding naar een diep herinneren van jouw eigenheid, jouw innerlijke wijsheid en authenticiteit.
LEAP is een pad van overgave. Wat we voorheen niet durfden of wilden aankijken, kan nu via de LEAP sessies aangeraakt en doorvoeld worden om zo tot transformatie te zorgen: van subtiel en natuurlijk tot diep en levens-veranderend.

VERONICA SCHWEGMAN

Veronica’s levensreis heeft zich ook op verschillende stukken aarde voltrokken. Ze bracht haar jeugd door op het Italiaanse platteland. Net als Lesley, bracht ze vele uren door in de natuur en met haar dierenvrienden in het eenvoudige en daarom rijke leven dat zij als gezin daar hadden.
Later in Nederland, vond zij wegen om met haar gevoeligheid om te gaan en om meer in haar lichaam te komen: onder andere, Kunstzinnige therapie, daarna Kundalini Yoga en Verbonden Ademen. Het begon in alle gevallen als iets voor zichzelf, waarna zij het op natuurlijke wijze ook is gaan delen in haar werk. De connectie met de natuur is steeds in haar gebleven en heeft nu ook vormen gekregen via rituelen, die zij onder andere in Peru heeft geleerd.

KUNDALINI YOGA

Een krachtige en soms intensieve vorm van yoga, met beweging, ademhaling (pranayama), dynamiek en diepe verstilling. Dezelfde energie als bij Leap wordt hier geactiveerd. Hoewel het effect vrij intens kan zijn, kan iedereen op zijn niveau instappen en naar eigen mogelijkheden meedoen. Zoals elke yogavorm, is kundalini yoga bedoeld om geleidelijk door (zelf)discipline en regelmatige beoefening, het volledige potentieel als mens en spiritueel wezen, te benutten. Yoga betekent verbinding. Je zou dit kunnen zien als verbinding tussen het menselijke en het universele. Tussen het individu en de oneindige bron waar alles vandaan komt en naar terug gaat.

VERBONDEN ADEMEN

Tijdens een sessie verbonden ademen, word je in een veilige setting begeleid in een adem door de mond, naar de buik. Het proces wordt soms door drukpunten en andere technieken waar nodig, ondersteund.
Tijdens zo’n sessie wordt je uitgenodigd om op plekken te ademen waar je ademhaling door eerdere ervaringen, “is gestopt”. Je adem wordt ruimer en onderweg kunnen gevoelens, gedachten, emoties en sensaties die men niet heeft mogen of kunnen voelen, de ruimte krijgen. Door er niet van weg te gaan en er mee te ademen met liefdevolle begeleiding en de juiste bedding, kan als het ware de cirkel weer rond gemaakt worden. Wanneer dit gebeurt, ontstaat er vaak een diepe ontspanning, niet alleen in je lichaam, maar diep in iemands wezen.
De uitnodiging is steeds, om terug te komen naar heelheid.

De hier boven genoemde tools vormen de basis van onze dagindeling, waar we door de herhaling steeds een laagje dieper in het proces kunnen zakken. Het programma zal hiernaast op kleurrijke en intuïtieve wijze aangevuld worden met ruimtes van verbinding en rituelen om de ervaringen verder te verankeren, zodat ze beter geïntegreerd kunnen worden thuis in ons dagelijks leven.

Doe je mee of wil je meer weten? Stuur vrijblijvend een mailtje naar vir.kaur.s@gmail.com.

We hopen je te ontmoeten in La douce France.

Lesley, Veronica, Ilco en Sara

Datum

sep 18 - 25 2024

Tijd

17:00 - 10:00