Gong, de klank die alles omvat

Pure geluidstrilling die elke keer verrast en een helend effect heeft op vele lagen in je.

Vir-Yoga-Gong

Klank en oorsprong van gongs

In deze tijden krijgen wij veel prikkels binnen. De werkdruk is hoog, veel mensen hebben weinig ademruimte in hun leven ingebouwd. Er gebeurt veel en er zijn veel veranderingen gaande. Deze tijden brengen juist ook vaker vragen omhoog zoals: “wat is werkelijk belangrijk voor me?” “Wat is mijn plek in dit geheel en hoe kan ik bijdragen?”. Het antwoord op deze vragen komt meestal niet uit het denken, maar in een staat waarin alles dat je bent met elkaar in verbinding staat en samen valt.

Met klank kan je dicht(er) bij je natuurlijke staat van zijn komen. Eventuele onrust wordt door de klank van je af gespoeld en je voelt jezelf weer opnieuw. Soms komen antwoorden vanuit deze nieuwe ruimte of vallen dingen op hun plek. 

De klank van de gong kan subtiel en dromerig zijn, maar ook krachtig en intens als een oerknal.
Je systeem wordt opnieuw gestemd. Je stemt je af op je natuurlijke harmonie. Veel mensen omschrijven het gevoel van thuiskomen, tijdens of na een gong bad. 

De gong is een van de oudste instrumenten. Zo oud, dat de exacte datum en land van herkomst niet duidelijk is. Waarschijnlijk werden de oudste gongs al 5000 v.c. gemaakt. Ze zijn gevonden in Zuidoost-Azië, maar ook gebruikten de Grieken en Romeinen gongs.
Vaak waren gongs onderdeel van rituelen, of werden zij gebruikt om signalen te geven aan het volk.
Nu worden gongs gespeeld tijdens klassieke concerten en zelfs door rock bands (Pink Floyd). Maar meer en meer wordt de helende werking van deze bijzondere instrumenten ontdekt en benut.

Voor mij is de gong een van de grootste cadeaus in mijn leven. Het is een brug tussen de hogere dimensies en de aarde waar we op leven. Het is een manier om de liefde te delen die ik van binnen ervaar. Een manier om te ervaren dat we zo veel meer zijn dan alleen dit lichaam en deze persoon. 

Gong baden

We noemen het vaak “gong bad”, omdat deze klank omhullend en alles doordringend is. Alsof je wordt omgeven door een bad van klank, dat je schoon spoelt en waar je haast in oplost. 

Kundalini Yoga en Gong bad

Kundalini yoga en gong klanken worden vaak in dezelfde les gebruikt, omdat beide technieken oa. het zenuwstelsel in balans brengen. Ik geef workshops waar we in de eerste helft kundalini yoga doen en in de tweede helft de groep ligt en ontspant in een klank bad, voornamelijk gong. Een bijzondere en diepgaande ervaring. Locatie: Yoga Innerwork, Haarlem. Voor data, zie mijn agenda.

Ritueel en gong bad

We starten met een ritueel vanuit het sjamanisme uit Peru, vaak een despacho ritueel. Intenties, uiten van dankbaarheid en wensen. We sluiten af met een gong bad. Het zijn avonden in groepsverband, meestal op nieuwe maan. Locatie: binnenkort in Bergen. Houd mijn agenda in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Privé gong bad

Voor een persoonlijke vraag, een bijzondere gelegenheid of een cadeau aan een dierbare, kan je ook een privé gong bad aanvragen voor 1 of 2 personen. Vir gaat in op je wens en combineert het met momenten van bezinning en bekrachtiging van de thema's die spelen. Ook te combineren met een ritueel of sjamanistische sessie vooraf. Locatie: huiskamer setting in Camperduin of bij jou thuis, in overleg.

Gong bad voor een groep op maat

Wil je voor je eigen workshop, verjaardag of andere gelegenheid een gong bad aanvragen? Neem contact op om te overleggen!

Agenda

Nieuwsgierig geworden? Ontdek alle komende workshops, events en gong sessies in mijn agenda.

Luisteren