Vir Yoga & Gong

Kundalini yoga

kundalini yoga

Wat is Kundalini Yoga

Toen ik mijn eerste kundalini yoga les volgde, voelde ik mij compleet. Binnen twee jaar was ik bezig met de docenten opleiding en gaf ik mijn eerste les in een park.

Kundalini Yoga is door Yogi Bhajan vanuit voormalig Noord India (nu Pakistan) naar het westen gebracht. Tot die tijd was kundalini yoga alleen in het geheim doorgegeven van leraar op leerling en hiermee opende hij de yogavorm voor groepen en leraren. In 1968 gaf hij zijn eerste les in Canada. 

Deze vorm van yoga krijgt de laatste jaren steeds meer bekendheid in Europa en wereldwijd. Omdat het snel een effect heeft past het goed in deze maatschappij, waar behoefte is aan rust en zingeving naast de vele activiteiten en werkdruk door de dag heen. Het versterkt het zenuwstelsel, het klierenstelsel en heeft een positief effect op de algehele balans en kracht in het lichaam. Beoefenaars van kundalini yoga merken vaak een toegenomen alertheid, lichamelijke ontspanning en een heldere geest. Het is geen uitzondering dat mensen door regelmatige beoefening hun levensstijl ten goede veranderen, door toegenomen kennis van hun lichaam en van hun wensen en mogelijkheden in hun leven.

Wil je Kundalini yoga of meditatie thuis doen?

Op deze pagina plaats ik regelmatig nieuwe series en meditaties.

Instructies:

  • Creëer een plek waar je rustig de yoga kunt beoefenen.
  • Draag gemakkelijke kleding. Zit op een yoga mat of schapen vel.
  • Open altijd met "Ong Namo Guru Dev Namo (3X) / Aad Guray Nameh, Jugaad Guray Nameh, Sat Guray Nameh, Siri Guru Dev-ay Nameh(3x)" en chant als afsluiting 3x "Sat Nam"
  • Doe eventueel eerst een aantal opwarmingsoefeningen. Ontspan tussen de yogaset en de meditatie 5-11 minuten, liggend op je rug met de handpalmen omhoog (Savasana).

Nu:

Yogaset Lymphatic system "Pagina 1" "Pagina 2" "Pagina 3"
+ Meditatie Health Energy Healing "Pagina 1" "Pagina 2"

 

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga

Kundalini Yoga