Over vir

Veronica Schwegman

In 1986 werd ik geboren op het Italiaanse platteland. Mijn ouders waren uit Nederland naar Emilia Romagna gekomen om een biologisch dynamisch landbouw bedrijf op te zetten. Dankzij hen bracht ik mijn jeugd door in wijde velden, op blote voeten en de wind in mijn haren. 

Ik speelde vaak alleen of met de huisdieren en praatte tegen de planten en de dieren. De invloed van het buitenleven en wat ik mijn ouders zag doen, opende mij voor het pad dat ik zelf te lopen had en dat zich nu ontvouwt.

Wat ik al jong leerde ging over vrijheid, natuur en over deel uitmaken van een veel groter geheel, terwijl wij dat geheel in onszelf waarnemen.

Als kind waren “hogere sferen” mij niet onbekend. Ik heb mijn hele leven het gevoel gehad dat de spirituele wereld voor mij meer vertrouwd was dan de “aardse” dingen waar de meeste mensen in onze maatschappij mee bezig zijn. Gebeurtenissen in mijn leven lieten mij de noodzaak zien om te gronden en om in verbinding te gaan staan met mijn omgeving.

In mijn werk kan ik “spirit” verbinden met het aardse: andere mensen kunnen contact maken met de spirituele wereld terwijl zij ook hun lichaam goed aan het werk zitten; zelf ben ik door de lessen, workshops en privé sessies constant in verbinding met de maatschappij en in het hier en nu. Mooier had het niet bedacht kunnen zijn, toch?

Elke dag ben ik dankbaar voor mijn werk en met de tijd en alle levenservaringen verandert de uitvoering ervan.

Het is een geschenk om te kunnen leven in vreugde en passie, waar zowel de moeilijke als de lichte dingen een plaats hebben. Ik weet dat het voor iedereen mogelijk is. Je kunt van je passie je werk maken, maar je kunt ook, wanneer het nog bij je past, met meer passie en vreugde je huidige werk en dagelijkse dingen doen.

Daar draag ik graag aan bij.