Retraites en Day Retreats

Momenten van reflectie, diepgang, nieuwe ervaringen en inspiratie.

Retraites en Day Retreats

Zondag 14 november 2021

Day retreat met Yoga, Verbonden Ademhaling en Gong

In samenwerking met ademcoach Ellemarie Rietman 

Een dag die geheel gewijd is aan jezelf de ruimte te geven, doorvoelen en thuisbrengen van wat er in je leeft.

 

Reflectie, integratie, bewustwording, magie, verwondering, geluid, beweging en stilte. 

Thuis in jezelf, waar wellicht puzzelstukjes op hun plek vallen en nieuwe inzichten worden geboren.

Een selectie uit de krachtigste tools die wij kennen

Na een moment van introductie starten we met verschillende vormen van beweging waaronder dynamische kundalini yoga en zachte yin yoga. In de middag, na de lunch, zal het verbonden ademen starten: een techniek om oude pijnen en geblokkeerde energie los te laten en je open, pure essentie te ervaren. In deze open staat kan je de krachtige klanken van de gong tot diep in je wezen ontvangen.

De pure klanken trillen door je heen als een massage van geluid.

Verrijkt met nieuwe inzichten en ervaringen sluiten we de dag gezamenlijk af.

Ga je mee met ons? 

Facilitators: Ellemarie (oa. yin yoga en verbonden ademen) en Veronica (oa. kundalini yoga en gong) zijn twee vrouwen die vol overgave in hun leven en werk staan. Beiden vonden zij onderweg op hun levenspad, passies en tools om diepgang, vreugde en zingeving te ervaren en die delen ze met liefde tijdens deze day retreat.

Praktische informatie:

  • Datum en tijd: Zondag 14 november 2021, Aankomst 9:30, start 10:00-17:00, uitloop tot 17:30.
  • Locatie: Naar Zee Yoga – Bert Haanstrakade 102 Amsterdam (Ijburg)
  • Tarief: 95,-  incl. lunch.
  • Aanmelden: info@vir-yoga-gong.nl 

21-28 mei 2022

De god in jezelf ontdekken in... Frankrijk

Your Nature. Retraite met YOGA, GONG en NATUUR.

Ayen-Bas, Dordogne, France

Kundalini Yoga

Kundalini yoga is de basis in deze retraite. We starten hier mee en op de meeste dagen is er later op de dag een tweede les. De yoga lessen zorgen voor de verbinding tussen het fysieke en spirituele in deze week en kunnen helpen om processen aan te gaan. Lees meer over kundalini yoga op deze website.

Verdiepende sessies met Francis

In de pauzes kan je een sessies met Francis boeken. Op de retraite biedt zij korting op haar normale tarief. Lees meer over haar werk op https://www.francisluz.com/

Rituelen

Francis en Vir delen wat zij zelf ook graag doen: dankbaarheids rituelen, offers aan de natuur, cacao ceremonies en meer. De inspiratie komt uit Australië, Peru en uit hun eigen verbinding en eerbied voor de natuur en het leven.

Natuur

Tijdens deze week zijn er wandelingen, stilte wandelingen en ook op andere manieren maak je verbinding met de natuur. En uiteraard, met de natuur in jezelf.

Magie op aarde

Er was eens een Abdij midden in de Franse groene heuvels, bewoond door twee van de liefste Nederlanders die er zijn. Jaarlijks kwam daar een groep mensen naartoe om samen de wonderen van het leven dieper te verkennen. 

Over de locatie

Ayen-Bas ligt in een zacht glooiend Frans landschap. De Abdij was ooit en ruïne en is de eigenaren door Ilco, Sara en veel hulp, gedurende 10 jaar verbouwd tot een prachtige locatie met woonhuis, groepsruimte, gastenkamers en buitenzwembad. De kamers zijn authentiek en sfeervol. Enkele kamers zijn privé en anderen zijn gedeeld. Het sanitair is gedeeld, afhankelijk van de kamer met 2 tot 3 personen.

Verder is er een Hottub, een Open haard en uiteraard veel natuur om mooie wandelingen te maken. 

Ilco en Sara zijn naast gastheer/vrouw ook onze koks in deze week en koken heerlijke vegetarische maaltijden met zvm. lokale producten. 

Veelgestelde vragen

Heb ik tijd voor mijzelf in deze week?

Tussen de lunch en het middag programma is er 3 uur zonder programma waar je alle ruimte hebt om te rusten, wandelen of om een verdiepende sessie te boeken met Francis Schwegman. Omdat er veel gebeurd in zo’n week, is deze vrije tijd ook heel gewenst om alles te integreren. 

Hoe kom ik er ?

Met ervaring of door af te wisselen is het mogelijk om het in 1 dag te rijden. Zelf geven wij de voorkeur aan om het in 2 dagen te doen. Je kunt contact opnemen als je met iemand samen wilt rijden. Ook is het mogelijk om te vliegen vanuit Rotterdam naar Bergerac met Transavia. Tegen een kleine vergoeding kan je opgehaald worden, het is dan no 1 1/2 uur met de auto. 

Moet ik ervaring hebben met kundalini yoga?

Je kunt op elk ervaringsniveau instappen. Het is wel prettig om al eerder enkele lessen te volgen, zodat je kunt inschatten of dit een yogavorm is die bij je past. Neem hiervoor contact op met Vir voor bijvoorbeeld een online les, privé les of een les aan zee (in de warme maanden).

Kan er rekening gehouden worden met allergieën?

Als je vooraf aangeeft waar je allergisch voor bent, kunnen we hier rekening mee houden in de maaltijden en inkoop. 

Wat anderen zeggen

Recensies van deelnemers van de retraites in 2019 en 2021

“Deze herinnering blijft en draag het mee in mijn hart. Voor mij een week met een fantastisch en afwisselend programma; de Retraite heeft me laten zien waar ik nu sta, waar ik heen wil. Welk pad ik wil bewandelen. Vir en Francis hebben dit pad met zachte en warme ondergrond geplaveid. Dankjewel lieve Vir en Francis dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt.”
Ben
‘In een schitterend gerenoveerde abdij met fijne kamers, prettige yogaruimte, zwembad, hot tub en volop ruimte en natuur rondom, hebben Vir en Francis een bijzonder programma samengesteld. Uiteraard doe je elke dag aan yoga, maar daarnaast is het ook een reis naar onbekende bestemmingen – denk ongeëvenaarde gongklanken en het feeërieke gezang van de zussen, heilzame massages, schilderen of samen het opkomen van de zon bijwonen na een nachtelijke/vroegochtendlijke wandeling. Koppel dit aan de hartelijke gastvrijheid van abdij-eigenaren Ilco en Sara die dagelijks de sterren van de hemel koken met hun verrukkelijke vegan lunch- en avondmaaltijden en je begrijpt: een yogaretraite in Ayen-Bas met de kundigheid, wijsheid en integriteit van Vir is een waar cadeau aan jezelf!’
Noor
“Beleving in Frankrijk (October 2019) We zijn buiten, waar de herfst zacht is voor ons; rijk met rijp fruit en gul met kleur. We lopen in de vroege ochtend over de heuvels van het Franse platteland waar alles nog donker en stil is. De maan hangt als een gloeilamp boven ons en werpt lange schaduwen. De sterren pinkelen en knipogen naar weer een mooie dag. De zon komt langzaam op, als een ouwe man die traag zijn bed uitkomt. We zwoegen op onze matjes. Terug naar de basis, naar wie we zijn. Worstelingen met oud zeer, lagen worden afgepeld, make-up verdwijnt; we zijn goed zoals we zijn. We zweven op onze matjes. ’s Avonds klettert het onweer door het dal, binnen fluistert de gong ons in waakslaap en dondert Vir’s gong harder dan het onweer. De bliksem trekt zich geschrokken terug. We staan vroeg op. Knijpen in de klei van ons lijf en boetseren onszelf terug. Gooien weg wat ons niet dient. Nemen rillend een ijsbad en daarna een gloeibad. Spoelen onszelf schoon en ontwaken met nieuwe ogen. We dansen alsof er geen morgen is. Slappe lach en huilen liggen dicht bij elkaar. ’s Avonds kruipen we met z’n allen voor het vuur, zitten op onze schapenvellen tegen elkaar en kijken een film. De warmte en aandacht is te snijden en wordt in zoete blokjes opgediend. Acht oude meisjes, één nog iets oudere man, twee allerliefste yogazusjes en de ultieme verzorging van Sara en Ilco. De yoga-week in de Dourdogne is een achtbaan vol verrassingen. We zijn er pas drie dagen en de reünie wordt nu al gepland.”
Marija

Foto's

Donec sollicitudin molestie malesuada. Donec rutrum congue leo eget malesuada.

Inschrijven