Rituelen, Sjamanisme en natuurbeleving

De oeroude wijsheid van de aarde zit al in ons. Met rituelen en individuele sessies komt weer omhoog wat je diep van binnen altijd al wist.

Deze heilige berg (Apu) in Urubamba – Peru draagt als originele Quechua naam “Wakay Willca” en werd door de Spanjaarden “Veronica” genoemd. Oa. vanwege deze gelijknamigheid, voel ik een sterke verbinding met de berg. Wakay Willca betekent heilige traan vanwege het smeltwater, maar er zijn meerdere interpretaties en verhalen over.

Vir-Yoga-Gong

Individuele sessies en rituelen

Vir houdt tijdens rituelen de ruimte, verbindt jou en de groep met natuurkrachten, zodat je in jezelf voelt wat je ergens al wist. Om door de lagen van afleiding heen tot inzichten te komen.

Zij gebruikt hiervoor oa. rituelen uit de traditie van de Q’eros in Peru  waarvoor ze is ingewijd en haar eigen verbinding met de natuur.

Oude culturen staan soms nog dichter bij deze oer-wijsheid die de aarde en Spirit aan ons wil laten horen. De wijsheid blijft dezelfde en de uiting er van, verschilt per traditie en tijdlijn.  

In de Andes in Peru, leerden de Inka’s rituelen van de Laika sjamanen. Deze traditie is hoog in de bergen bewaard gebleven. Pas in deze tijd hebben de heelmeester (Paqo’s) de technieken overgedragen, wetende dat deze wijsheid in deze tijd van verandering nodig is om in balans te blijven en om te kunnen transformeren op de juiste wijze. Vanuit wat we al zijn, maar soms versluierd is.

Dit gebeurt in individuele sessies en groepsceremonies.

Deze groepsceremonies zijn meestal despacho rituelen. Het zijn offers gemaakt met bloemblaadjes, rozen-of coca blaadjes en andere ingrediënten zoals suiker, zaadjes en koekjes. De offers worden gegeven aan de spirits en gaan vaak gepaard met het zetten van intenties, het uiten van dankbaarheid en het formuleren van wensen. Hiermee herstellen wij het evenwicht met onszelf en alles om ons heen, omdat we stil staan bij wat er is, bij wat we willen loslaten en waar we dankbaar voor zijn. 

Vanuit dezelfde traditie is ook energetisch werk mogelijk. Vir stelt zich open en geeft energie door, waarop van binnen een verschuiving plaats kan vinden. Hier werk je aan een persoonlijk thema. Meestal lig je op je rug, waar je in een staat van diepe ontspanning een energetische clearing ontvangt zodat alles in subtiele lagen aan het werk kan gaan. 

De verschuiving is soms meteen al te merken, maar dikwijls ook pas later als een nieuwe rode draad die subtiel door je leven heen beweegt en waar andere dingen uit voortkomen. 

Individuele sessies

Wil je op een andere manier kijken naar een thema in je leven, wil je je energie in balans brengen of extra aandacht geven aan een verandering die je doormaakt? Of wil je de mystiek en kracht van deze traditie ervaren?

In een individuele sessie werk ik met gesprek, meditatie, een medicijnbundel met stenen en rituelen zoals hierboven kort omschreven. Wat we doen, is afgestemd op je vraag. 

Een sessie kan uitgebreid worden met een gong bad na afloop, waar de klank ruimte geeft voor verwerking en integratie.

Mogelijikheden: losse sessie of uitgebreid met gong. Tarief op aanvraag.

Rituelen en overgangsriten

Een ritueel kan een overgangsmoment richting, diepte en bewustzijn geven. Denk aan het loslaten van een dierbare, een nieuwe baan starten of het bereiken van een bijzondere leeftijd. Ook kan het heel waardevol zijn om een dankbaarheidsritueel te doen voor iets in je leven of voor de aarde. Het is mogelijk om een ritueel te boeken voor jezelf of voor een groep. Het kan in de natuur of in een besloten ruimte. Een ritueel vraagt altijd zijn eigen tijd en dit is afhankelijk van wat er nodig is. Reken op anderhalf tot twee uur.

Persoonlijk ritueel: mogelijk 1-1, 2 personen of voor groepen. Tarieven op aanvraag.

Individuele sessie

~ Sjamanistische sessie -~Sjamanistische sessie met gong

1-1 Ritueel of groepsritueel

Een persoonlijk ritueel voor een bijzondere situatie in je leven. Buiten, in een externe locatie of bij jou thuis. Ook kan een ritueel voor een groep aangevraagd worden.

Agenda

Nieuwsgierig geworden? Ontdek alle komende workshops, events en gong sessies in mijn agenda.

Ervaringen van anderen

Ik heb meerdere shamanistische healings mogen ontvangen van Vir. Vir biedt een warme bedding waarin je helemaal welkom bent. Je voelt meteen dat je volledig veilig bent om in overgave te gaan aan haar enorm krachtige energie als healer. Haar afgestemdheid met jou, je thema's, en met spirit en het grote geheel is immens zuiver, puur en onberispelijk. De effecten van de healings zijn voor mij telkens diepgaand geweest en op alle lagen van mijn zijn voelbaar. Inzichten, helderheid, harmonie, loslaten en verbinding. Ik was diep geraakt, keer op keer. Dank lieve Vir voor je prachtige en waardevolle bijdrage op mijn pad.
Sophia
Ik heb meerdere sjamanistische healings gehad bij Vir en elke keer weer een prachtige ervaring om mee te mogen maken. Een ervaring niet alleen op dat moment, maar ook de uitwerking daarvan de weken daarna. Ik ben bewustzijn rijker geworden, sta lichter op de aarde en voel de verbondenheid met alles en iedereen!
Stephanie
The Despacho Ritual, VIr performes, connected me in a pure and joyful way to my dreams of a more beautiful world. It nurtured my true spiritual visions, inspired by the universal heart. I felt during and afterwards aligned with the earth and sustained by life forces and allies. My soul purpose felt high lightened and nurtured, my ancestral linage felt seen and helpful. This great moment of service, filled with concentration, prayer, connection and attentive doing enhanced my courage and focus to co-create life purpose.
Anne

let's talk!