Wanneer alles op z’n plek valt

IMG_2670-2

Drie jaar geleden had ik een vriendin opgezocht die in Sacred Valley (Peru) verbleef. Voor dat ik naar haar huis ging, liep ik naar de waterval om er nog even onder te staan. We hadden een prachtige avond waar we aten en zongen. De dag daarna dompelden wij ons onder in de heldere rivier die door de achtertuin stroomde.

Twee jaar later vond ik de opleiding Indra Yoga Institute en besloot ik om hun training in Peru te volgen, in combinatie met verder reizen in het land waar ik mij zo thuis had gevoeld. Door Covid werd dit een online opleiding. De kracht en wijsheid van de leraren raakte mij zo, dat ik hoopte hen nog een keer in het echt te ontmoeten. Toen ik er in december 2021 weer heen kon, viel het samen met de eerste keer dat deze yoga training weer fysiek kon plaatsvinden. Ik kreeg toestemming om hier te helpen en assisteren, na twee jaar met de oprichtster in contact te zijn geweest.

Onderweg naar Arin zag ik een waterval. De taxi chauffeur bracht mij naar een magische plek: een tuin met duizenden bloemen en tientallen kolibries. Gebouwen met liefde gemaakt, met natuurlijke materialen. Een sfeer die de open geest en positieve intenties van de eigenaar liet doorschemeren. Een andere medestudent en ik waren de eersten daar. Hij wees mij de weg naar de waterval. Onderweg begon het besef te komen dat dit dezelfde waterval was waar ik drie jaar eerder onder had gestaan, nog voor dat ik van het bestaan van deze training wist. Vol enthousiasme ging ik er weer onder. Tom volgde. Stralend kwamen wij terug om de rest van de groep te ontmoeten.

De 2 weken dat ik hier zou blijven werden 3 1/2: de gehele training. Vanaf de eerste dag kwam ik thuis op de plek, met de mede studenten, met de leraren en met mijzelf. Wat ik kon brengen gaf mij vervulling en een gevoel van bestemming. Ik zong in de ontspanning, hielp met ceremonies, hoorde dat mensen zich op hun gemak voelden in mijn aanwezigheid. Mijn groepsgenoten gaven mij inspiratie en een gevoel van saamhorigheid. Van de leraren leerde ik prachtige wijsheden en werd ik gestimuleerd tot groei en expansie. Graag deel ik op een ander moment enkele dingen die ik heb meegekregen.

Soms ga je op reis met een verwachting, een plan, maar hoe cliché ook, het gebeurt wanneer je het het minst verwacht.

Wat zal deze reis nog meer brengen ?